Semilla Melange GOTS

Komposition: 100% uld
Løbelængde: 175m/50g
Pinde: 3,5-4 mm
Strikkefasthed: 24 = 10 cm
Forbrug til damesweater størrelse M: 400g
Skal håndvaskes.

Garnet rustikke udseende kommer af, at de enkelte hår ikke kæmmes så kraftigt og sorteres ud, som det er tilfældet med kamgarn, før næsten alle fibrene er parallelle. Det resulterer i, at der kommer små løkker, der ligger lidt på kryds og tværs og skaber en smuk volume. Man får med kartet garn mere udbytte af råmaterialet, end man gør i forbindelse med kamgarn.

Den rå uld til Semilla Melange kommer fra gårde i Argentina, der ikke anvender mulesing, og det spindes og farves i Tyrkiet. Hvert trin i produktionsprocessen testes og certificeres i henhold til GOTS-kriterier. Fra det glade får på engen, til farvestoffer, til spinding, forbrug af energi og ressourcer og sidst men ikke mindst: trivsel for alle medarbejdere i hele produktionskæden.

GOTS – Organisk – certificeret af BCS 25956

OBS: Garnet er kartet og kan derfor let filte. Det er derfor vigtigt, at man hverken gnider eller udsætter garnet for store temperaturudsving mellem sæbevand og skyllevand. Anvender man en opskrift, der kræver filtning, så er Semilla Melange altså også et glimrende garn, og her vil man typisk anvende maskinvask.

Viser alle 21 resultater

Viser alle 21 resultater