Gepard Laines du Nord Cashmere Luxury

Indhold: 100% cashmere
Vægt/længde: 25 g = ca. 100 meter
Anbefalede pinde: 3,5 – 4 mm
Strikkefasthed: 23 – 30 m på 10 cm
Vask: Forsigtig vask ved højst 30 grader

Cashmere fra Laines du Nord er ubeskriveligt blødt, lækkert og varmt.

Hvad er cashmere egentlig?

Underulden fra mohairgeder kaldes cashmere. Det er ikke uld, men cashmere fibre og de er super fine og tynde. Cashmeres fantastiske egenskaber er blandt andet, at det er super blødt, at fibrene ikke kradser, at det er varmeregulerende – dog meget bedre end fåreuld. Faktisk er cashmere også mere filteresistent end uld, dvs mindre filtningstendens, da det er et fint hår. Det betyder, at cashmere er nemt at vaske uden at det filter.

Cashmere kan ligne en yderst blød version af en fin bomuld, der er nemlig næsten ingen glans i cashmere og cashmere opfører sig lidt ligesom bomuld, det falder stofligt på samme måde.

Cashmere er også god til alle der ikke tåler uld pga. lanolinen (lanolin er et stof fra fårets uld, en slags fedt – geder har ikke lanolin) og dem, der kun tåler helt bløde fibre.

Laines du Nords lækre cashmere er skabt af virgin cashmere og især velegnet til sweatre, cardigans, huer, halsedisser, tørklæder og babytøj.

Cashmere er på en måde et tryllegarn – du kan strikke det fast og det er blødt og smidigt – du kan strikke det løst og det fylder maskerne ud – derfor kan du bruge cashmere til rigtigt mange strikkefastheder og opskrifter.

Cashmere fra Laines Du Nord kommer i poser af 10 stk – hvert nøgle vejer 25 gram og løber 100 meter.

Strikkeprøver
LDN Cashmere har en strikkefasthed, der spænder bredt. Vi har afprøvet den og fundet den perfekt på:

26 masker: Pind 2,5 RIB (let strakt)
20-24 masker: Pind 3-4 Glat
17-20 masker: Pind 4-6 Glat (med Kid Seta som følgetråd)

Viser alle 5 resultater

Viser alle 5 resultater